Powered By Blogger

30 Ocak 2011 Pazar

Deep Red (Derin Kırmızı )



Bilirsin, bazen gerçekten gördüklerin ve hayal ettiklerin…
hafızanda tıpkı bir koktail gibi karışıveriyor!


film hakkında

Derin Kırmızı caz piyanisti ve müzik hocası Marcus Daly’nin bir gece tanık olduğu vahşi ve sapık bir cinayeti araştırma sürecini takip ediyor. Dario Argento sınırları aşmaktan çekinmiyor ve gore limitlerini zorluyor. Bir kadının aynadan yansıyan parçalanma sahnesinden bir başka karakterin kolye ile öldürülmesine kadar, etrafa saçılan kan miktarı karakterlerin kalbinin bir daha atmayacağının garantisini veriyor.
Derin Kırmızı gerçekten eğlenceli bir film. Aynı zamanda modern slasher türünün öncüsü. Korku sineması hayranları bu filmde bir türün doğuşuna ve dehşet kültürünün en başarılı mimarlarından biri olan Dario Argento tarafından şekillendirilişine tanıklık edecekler. Pek çok kişi “Derin Kırmızı’yu seyretmek Michelangelo’yu Sistine Şapeli üstünde çalışırken izlemeye benziyor” fikrini paylaşıyor. Sinema tarihinde geçmişe doğru yolculuğa çıkıp bu denli eğlenceli, dehşet verici, görsel açıdan çarpıcı ve önemli bir türün evriminin ilk aşamasını ziyaret etme fırsatını her zaman elde edemeyebilirsiniz.

yönetmen hakkında

Efsanevi İtalyan yönetmen, yapımcı ve senarist Dario Argento, 1940 Roma doğumlu. Argento, Giallo alt-türünün yaratıcısı ve çağdaş korku sinemasında büyük bir iz bırakan filmleri ile tanınıyor. Üniversiteye gitmemeyi seçip yerel bir gazetede çalışmaya başlayan Argento, senaryosunu Bernardo Bertolucci ile birlikte yazdığı spagetti western Bir Zamanlar Batıda (1968) ile büyük bir çıkış yakaladı. Yönettiği pek çok film arasında, ilk filmi L'uccello dalle piume di cristallo (1970) ve Derin Kırmızı ile birlikte en başarılı filmi olarak gösterilen Suspiria’nın (1977) yanı sıra Opera (1987), Trauma (1993), Stendhal Sendromu (1996) ve Gözyaşlarının Annesi (2007) yer alıyor.

festivaller

  • 1976 Sitges Film Festivali: En İyi Yönetmen
  • 1998 Fantasporto Film Festivali
  • 1999 Cinemuerte Korku Filmi Festivali
  • 1999 Atina Film Festivali
  • 2003 Adelaide Film Festivali
  • 2004 Ravenna Kabus Film Festivali
  • 2008 Pesaro Film Festivali

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder