Powered By Blogger

29 Eylül 2011 Perşembe

Arkadaştan Öte (Friends With Benefits)

Arkadaştan Öte (Friends With Benefits)

Yönetmen: Will Gluck

Senaryo: Keith Merryman, David A. Newman, Will Gluck, Harley Peyton

Oyuncular: Mila Kunis, Justin Timberlake

Yapım: 2011, ABD, 109 dk.
Sanat yönetmeni Dylan (Justin Timberlake) ile insan kaynakları sorumlusu Jamie (Mila Kunis)’in yolu, dünyaca ünlü GQ dergisinin Dylan’ı işe almak için Jamie’yi görevlendirmesiyle kesişir.
Jamie, Los Angeles’tan ayrılıp New York’un korkutucu dünyasında yaşamakta tereddüt eden Dylan’ı ikna ederken aralarında bir arkadaşlık başlar. Son ilişkileri kötü sonlanmış bu iki insan, duygusal çalkantılardan ve sorumluluğun yüklerinden uzak kalarak cinsel ihtiyaçlarını gidermek için birlikteliklerini “yatak arkadaşlığı”na dönüştürmeye karar verirler.

Siyah Kuğu (Black Swan, 2010)‘da birbirlerine tezat karakterde iki balerini canlandıran Natalie Portman ve Mila Kunis, bu sene birbirlerine benzer iki romantik komedi ile karşımıza geldiler. Portman‘ın rol aldığı Bağlanmak Yok (No Strings Attached, 2011)‘ta ve Kunis‘in oynadığı Arkadaştan Öte filminde hayalkırıklıklarını, çatışmaları, “öteki”nin yükünü bahane ederek duygusal ilişkilerden kaçan, cinselliği de temel bir ihtiyaç haline getirmeye çalışan modern kent insanları konu ediliyor. Ancak insan biraz da “duygusal hayvan” olduğu için planlar tutmuyor.

Fired Up! ve Easy A gibi vasat üstü komedi filmlerine imza atan yönetmen Will Gluck, son filminde romantik film kalıplarıyla dalga geçerken aynı kalıpları kullanan bir yapı kurmuş. Ancak bu bilinçli bir tercih; çünkü beyaz perdedeki tozpembe romantizmi ciddiye almayan pek çok seyircinin için için o hayali yaşamak istediğinin farkında. Bu durumu da karakterlere eğlenceli bir biçimde yansıtmakta başarılı olmuş. Komedi olaraksa Judd Apatow ekolünü hatırlatan, yani hınzır ve terbiyeyi fazla umursamayan yatak sahnelerinin yarattığı beklentiyi filmin tamamına yayamıyor. Sonuç olarak; Arkadaştan Öte, kimi keyifli anlarına rağmen vasat ve seyredilmese de olur bir romantik komedi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder