Powered By Blogger

29 Eylül 2011 Perşembe

Uzayan Bir Espirinin Sonu

Bu Hafta Vizyona Giren Filmler (30 Eylül 2011)

Ardı ardına başlayan festivallerden de anlaşılacağı üzere, sinema sektörünün damarlarında akan kan hızlanmaya başladı. Dağıtımcılar da yaz döneminde rölantiye aldıkları vizyon programına nicelik ve nitelik olarak çeşitlilik katmaya başladılar. Sekiz filmin izleyiciyle buluştuğu bu haftada seçimimiz Woody Allen’la Avrupa turunun son durağı olan Paris’te Gece Yarısı. Kevin Smith’in kariyerinin en sıra dışı örneği olan Şeytanın İni de gözden kaçırılmamalı.

Arkadaştan Öte (Friends With Benefits)

Arkadaştan Öte (Friends With Benefits)

Yönetmen: Will Gluck

Senaryo: Keith Merryman, David A. Newman, Will Gluck, Harley Peyton

Oyuncular: Mila Kunis, Justin Timberlake

Yapım: 2011, ABD, 109 dk.
Sanat yönetmeni Dylan (Justin Timberlake) ile insan kaynakları sorumlusu Jamie (Mila Kunis)’in yolu, dünyaca ünlü GQ dergisinin Dylan’ı işe almak için Jamie’yi görevlendirmesiyle kesişir.

Comics Dünyasının MÜSLÜMAN karakterleri


Müslüman çizgi roman karakterleri diye bir araştırma yapıp bizdeki çizgi roman kahramanlarını sınıflamak belki çok daha ilginç olurdu. Sonuçta bazı ateist ve bazı gayri-müslim vatandaşlarımızın kahramanlık yaptığı çizgi romanlar dışında kalanların hepsini "müslüman" diye sınıflar bitirirdik araştırmayı. Gerçi kahraman derken yanlışlığa düşmeyelim, çizgi roman karakteri manasında kahraman dedim ben.

Herneyse, işte batı çizgi romanında (özellikle Amerikan comics dünyasında) yer alan müslüman kahramanlarla ilgili geniş bir derlemenin çevirisi:

1.


Josiah al hajj Saddiq - "Josiah X" veya "Justice" olarak da bilinir. Marvel dünyasının efsanevi Super-Soldier serumu sonucu kahramanlar dünyasına katılan zenci-müslüman karakterlerinden.

İlk göründüğü sayı: The Crew #1 (July, 2003)
, ,
,

,
, ,
,
,,
,
,
,


YENİÇERİ Çizgi Romanı ve Siyaset Arenası


Yeniçeri çizgi romanıyla ilgili bu yazı ilk defa 2004 senesinde www.cizgiroman.gen.tr ‘de yayınlandı. Daha sonra sırasıyla Radikal gazetesinde küçük bir haberi yapılırken Akşam gazetesinde tam sayfa olarak ele alındı. Bu haberleri takip eden süreçte Metal Fırtına ve Çılgın Türkler kitaplarıyla birlikte hemen her akşam bir televizyonun haber programında dile getirildi. Yine alınan duyumlara göre Arkabahçe Yayıncılık tarafından Türkçe’ye kazandırılan Yeniçeri çizgi romanına özellikle Akşam gazetesi incelemesinin sebep olduğu söyleniyor.

AMERİKAN ÇİZGİROMANI, TÜRK POLİTİK HAYATININ AYNASIDIR !






Bugün eminim ki, Amerikan Comics’ i okuyan okumayan, İtalyan çr’sini daha çizgiroman bulan, Fransız-Belçika ekolüne hayran olan herkes şu ya da bu ekolden kaynaklı bir Türk çr kahramanının hayalini kurmuştur.