Powered By Blogger

23 Şubat 2011 Çarşamba

22 Şubat 2011 Salı

Yeşil Yaban Arısı


Britt, Los Angeles'ın en bilinen medya şirketinin varisidir. Babası ölene kadar amaçsız bir hayat sürer. Babasının yaratıcı çalışanı Kato ile arkadaşlık kurduklarında, ikisi de hayatlarında ilk kez anlamlı bir şey yapabileceklerini düşünürler ve böylece suç ile savaşları başlar. Britt, gizli kahraman Yeşil Yaban Arısı olur, ortağı Kato ile suç ve suçluların peşine düşerler.

The King's Speech (2010)

Böyle tarihi filmleri izlemek bana hep zor gelmiştir. Kralların o kraliyet ailesine özgün konuşmaları, kraliçelerin tavırları, yapay gözüken kostümler ve mekanlar, sıkıcı geçen konular ve uzun süreleriyle hep uzak durmamı sağlamıştır özellikle kraliyet üzerine kurulmuş filmlerde play tuşuna basmak. Ama The King's Speech için işler biraz değişik tabii. Bütün herkesin dilinde, herkes Colin Firth'in oyunculuğundan bahsediyor ve Akademi, İngiliz tarihini anlatan bir filmi 12 dalda birden Oscar'a aday gösteriyor.

13 Şubat 2011 Pazar

Love and Other Drugs (2010)


Türkçe: Aşk Sarhoşu
Tür: Komedi / Romantik / Dram
Yönetmen: Edward Zwick
Süre: 112 dakika
Oyuncular: Jake Gyllenhaal, Anne Hathaway, Oliver Platt, Hank Azaria, Josh Gad, Gabriel Macht, Judy Greer, George Segal, Jill Clayburgh, Kate Jennings Grant, Katheryn Winnick, Kimberly Scott, Peter Friedman, Nikki Deloach, Natalie Gold
 
Sosyal yaşamda başarılı olmasına karşın, kişisel kariyeri ve kazanç bakımından önemli bir başarı elde edemeyen Jamie Randall (Jake Gyllenhaal), ailesine kendini ispat etmek üzere tıbbi mümessillik işi için kollarını sıvar. Başarı elde edebilmek üzere, önce uzman olduğu kadınları bağlantılarında kullanır. Aynı zamanda tıp fakültesinden terk olan Jamie, ilaç bilgisi sayesinde rakiplerinin önüne geçmeye başlar. O sıralarda, bir doktorun yanında girdiği muayene sırasında, sıra dışı bir hasta olan Maggie Murdock (Anne Hathaway) ile tanışır. İlişkileri başta cinsellik üzerinde yoğunlaşsa da, giderek aşk çekiliği gösterecek ve yaşamlarını etkisi altına alacaktır.

Anne Hathaway’in cesurca vücudunu sergilediği bir yapım. Argo ve cinselliğin fazlaca yer alması, yaş sınırı bakımından uyarılması gereken bir durum. Başlarda cinsellik üzerine yoğunlaşan ve klasik Amerikan gençlik komedi görüntüsü veren film, sonlara doğru anlam kazanmaya başlıyor.İyi seyirler

9 Şubat 2011 Çarşamba

Attila İlhan


Attila İlhan'ın Sisler Bulvarı adlı şiirini bilirsin değil mi? Of, ben çok severim. Aslında  Sisler Bulvarı'nı kasım ayında okumak çok iyi gider. Çünkü ilk iki dize "Elinin arkasında güneş duruyordu... Aylardan kasımdı biz üşüyorduk" diye başlar. Sonra hüzün ve elem dolu dizeleriyle devam eder. Of! Binlerce kez okusam her seferinde... İnan her bir dizesini binlerce kez okusam tek tek... Yüreğime yine, yeni, yeniden tesir eder. Şair şiirinin bir yerinde şöyle söyler: "Sisler Bulvarı'na akşam çökmüştü... Omuzlarımıza çoktan çökmüştü... Kesik bir kol gibi yalnızdık." Bu nasıl benzetmedir? Şair bir yalnızlık tarifi yapmaktadır yapmasına ama bu yalnızlığı "kesik bir kol gibi" diye örnekliyor ya... İyice çarpıyor bu dize beni biliyor musun? Acaba "kesik bir kol gibi yalnızlık" la Attila İlhan  ne demek istemiştir? Nasıl bir yalnızlık hissini anlatmak istemiştir? Anlayamıyordum.


Sonra günlerden bir gün gazetelerden birinde "hayalet uzuv sendromu" diye bir habere denk gelmiştim. Uzuvlarını kaybedenlerin sanki o uzuvları yerindeymiş gibi acı çekmelerine neden olan rahatsızlığa "hayalet uzuv sendromu" deniliyormuş.. Şöyle.. Deprem, savaş veya kaza sonucunda uzuvlarını yeni kaybedenler, sanki kolu, bacağı ya da eli halen yerindeymiş gibi hissediyorlar ve acı çekiyorlarmış.. Bu ağrının şiddetinden intiharı düşünenler bile oluyormuş.. Allah vermesin kimseye.. Düşünsene.. Ne feci bir histir kimbilir? Attila İlhan'ın Sisler Bulvarı'nda "kesik bir kol gibi yalnızdık" dediği böyle bir duygu olmalı.. Öyle bir yalnızlık hissi ki sanki bir uzvun, kolun kesilmiş gibi sözgelimi.. O halde tam burada İtalyan yazar Cesare Pavese'nin günlük yazılarından oluşan Yaşama Uğraşı kitabındaki o ünlü cümlesini yadetmenin tam zamanı değil mi? Der ya hani... Of! Yazmak bile içimi acıtıyor inan ki.. "Yalnız kalmamak için tüm akşam aynanın karşısında oturdum." Bu sözlerin yazarının sonu ne olmuş biliyor musun? 42 yaşında bir otel odasında, hem de çok meşhur bir yazarken üstelik, uyku hapı içerek intihar etmiş..


Şimdi Pavese'nin aynalı cümlesinden bak nereye geçeceğim.. Kaliforniya Üniversitesi'nde, son derece basit bir yöntemle "hayalet uzuv sendromu"nu tedavi etmeyi başarmışlar.. Hani uzvunu kaybeden kişiler, kayıp henüz yeniyken, kesilmiş ellerini veya ayaklarını hissetmeye devam ediyorlarmış ya.. Bu beynin bir organı yitirmeye direnişiymiş aslında.. Artık olmayan bir elin karıncalanması, olmayan bir ayağın uyuşması, omuzun kesik yerinin yumrusuna dokunduğunda elinin parmaklarını tutuyormuş hissi vermesi gibi yani.. İşte bu nedenle Hayalet uzuv deniyormuş.. Bilim dünyası Ayna Tedavisi diye bir yöntem geliştirmiş.. Uzvunu kaybeden kişi ayna karşısına geçiriliyormuş. Misal kolunu mu kaybetmiş.. Sağlam kolunu aynanın önüne koyup kaldırıp indirmesi isteniyormuş.. Beyin kol kesik değilmiş gibi algılıyormuş ve bu durumda hastanın aslında var olmayan ama ağrıyan kolunun ağrısı yok oluyormuş.. Bir nevi görsel aldatmaca yani.. Ve bu yöntem uzuvlarını kaybeden hastaların ağrılarının giderilmesinde çok başarılı bir yöntem olmuş. Ne güzel!

İyi de, İtalyanın yalnız yazarı Cesare Pavese, yalnız kalmamak için tüm akşam aynanın karşısında oturup, yalnızlık sızısını dindiremeyip intihar ettiğine göre demek ki Ayna Tedavisi yalnızlığın ilacı değil öyle değil mi? Ya da şöyle mi düşünmeli. Eğer yalnızlık acısı varsa, insan aynayı belki de kendi içine çevirmeli. Yalnızlığın hayali ağrısını dindirmek için belki içindeki Sisler Bulvarı'na ayna tutmalı. Ne diyor büyük şair: "eğer sisler bulvarı olmasa.. eğer bu şehirde bu bulvar olmasa.. sabah ezanında yağmur yağmasa.. şüphesiz bir delilik yapardım.. " Gördün mü halimi? Neyle başladım yazıma... Nerelere gittim? Sonunda toparladım mevzuyu da, çok şükür nihayetinde  başladığım yere döndüm.. Neyse... Böyleyken böyle...

8 Şubat 2011 Salı

İnna - Love ( Offical Video )

In July (2000)

Gary Moore :Walkin' Thru The Park

Walkin' Thru The Park by Gary Moore
Tıkla dinle


Giden Sonbahara Elveda De - Gary Moore Ölmüş.



VE BEDÜK GELİYOR..!


Elektronik ve dans müziğin başarılı temsilcilerinden Bedük'ün yeni albümü Mart ayında müzik marketlerde yerini almaya hazırlanıyor.Albümünün hazırlıklarını Londra'da sürdüren Bedük, albümünün çıkış şarkısını Türkçe sözlerle dinleyici ile buluşturacağını açıkladı. Şarkılarıyla olduğu kadar klipleriyle de dikkat çeken şarkıcının yeni albümü merakla bekleniyor.

Jules Gabriel Verne

Jules Verne


Jules Verne
Jules Verne.jpg
Jules Gabriel Verne
Doğum 8 Şubat 1828
Nantes, Fransa
Ölüm 24 Mart 1905 (77 yaşında)
Amiens, Fransa
Meslek bilim kurgu yazarı
İmza Jules Verne autograph.jpg
Jules Gabriel Verne (Fransızca telaffuz: [ʒyl vɛʁn]; d. 8 Şubat 1828 – ö. 24 Mart 1905), Fransız bilim kurgu yazarı. Daha çok Denizler Altında Yirmi Bin Fersah (1870), Dünyanın Merkezine Yolculuk (1864) ve Seksen Günde Devr-i Âlem (1873) romanlarıyla tanınmaktadır. Verne, henüz hava taşıtı ve pratik denizaltılar icat edilmeden önce uzay, gökyüzü ve deniz altı hakkında yazdı. Index Translationum'a göre dünyada en çok çevrilen üçüncü bireysel yazardır. Bazı kitapları, sinema filmlerine uyarlandı. Verne, Hugo Gernsback ve H. G. Wells ile genellikle "Bilim kurgunun babası" olarak adlandırılmaktadır.

Hayatı

Fransa'nın Nantes şehrinde doğdu. Yazmaya 1850 yılında başladı. İlk yazdığı eserler tiyatro oyunlarıydı. Balonla Beş Hafta adlı romanı ile büyük ün kazandı. Yazar birçok icadı önceden tahmin ettiği için "bilim falcısı" lakabı ile anılır. Denizaltı, uzay yolculuğu, oksijen tüpü gibi onun zamanında olmayan birçok olayı öngördü. İnatçı Keraban adlı romanında Osmanlı İmparatorluğunu ve Türk insanını anlattı. Kitaplarında öngördüğü icatlara genelde onun kullandığı isimler verilmiştir. Jules Verne eserleri, dünyada başka dillere en çok çevrilmiş eserlerdir. Eserleri tam 148 dile çevrilmiştir. Aynı zamanda da bilim adamı olarak anılır.
Jules Verne öldüğünde, ardında yayımlanmamış altı roman bırakmıştı.[kaynak belirtilmeli] Oğlu Michael Verne, yayımcının isteği üzerine, dönemin gereklerine uydurmak için bu kitaplarda çeşitli değişiklikler yaptı. Fakat yapılan hata anlaşılınca, yeniden Jules Verne'in yazdığı orijinal metinlere dönüş yapıldı ve bu romanlardan Altın Yanardağı ve Wilhelm Storitz'in Esrarı (İthaki Yayınları, 2002) Fransa'da 1995 ve 1996 yıllarında basıldı. Daha sonra Macellanya TÜBİTAK Popüler Bilim Kitapları arasında 2002'de basıldı. Güzel Sarı Tuna ile Meteor Avı romanları da TÜBİTAK tarafından yayımlandı. Bu beş romandan önce, Jules Verne öldükten çok kısa bir süre sonra basılmış bir kitabı daha bulunuyor: Dünyanın Ucundaki Fener (1905).

Eserleri

7 Şubat 2011 Pazartesi

Charles Dickens

Charles Dickens


Charles John Huffam Dickens
Charles Dickens
Charles Dickens
Doğum 7 Şubat 1812(1812-02-07)
Portsmouth, İngiltere
Ölüm 9 Haziran 1870 (57 yaşında)
Higham, Kent, İngiltere
Milliyet İngiliz
Meslek Yazar
Tür Roman



Charles Dickens, (d. 7 Şubat 1812 – ö. 9 Haziran 1870) İngiliz yazar.

Sinclair Lewis

Sinclair Lewis


Sinclair Lewis
Sinclair Lewis (d. 7 Şubat 1885, Sauk Centre-Minnesota – ö. 10 Ocak 1951 Roma). ABD'li yazar.
Sinclair Lewis, 20. yüzyılın en ünlü Amerikan yazarlarından biridir. Sosyal eleştirileri ve alaylı romanları ile tanınır.
Sinclair Lewis, Sauk Centre, Minnesota'da bir doktorun oğlu olarak dünyaya geldi. Yale Üniversitesini bitirdikten sonra Jack London tarafından New Jersey'de kurulmuş olan sosyalist okulda çalıştı. Avrupa'ya yaptığı birçok yolculuktan sonra Jack London'ın özel sekreteri olana kadar, New York'a yerleşip gazetecilik ve çevirmenlik yaptı. 1912'de pek fazla önemsenmeyen Hyke and Aeroplane adlı romanı piyasaya çıktı. Bunu sırayla Sevgili Mr. Wrenn (1914) Miras (1917) Anacadde (1920) ve daha sonra da en ünlü romanları Babbit (1922) ve Dr. med. Arrowsmith (1925) takip etti.
Sinclair Lewis özellikle Amerikan küçük burjuvazisinin ve orta sınıflarının eleştirisini yaptı ve tıp alanındaki şarlatanlıkları ve Amerikan ruhban sınıfının çevirdiği dolapları okurlara anlattı. Lewis'in acımasız eleştirileri onun popüler olmasını engelledi fakat başarılı bir yazar olmasını ve "sansasyon yaratan" ünvanını almasını sağladı.
Sinclair Lewis 1926'da "Dr. Arrowsmith" adlı romanı ile Pulitzer Ödülünü kazandı, fakat romanının kahramanı Dr. Arrowsmith'in aslında klasik Amerikan doktor tipine uymayan ideal bir görev adamı olduğunu gerekçe göstererek reddetti. 1930'da Nobel Edebiyat Ödülü'nü alan ilk Amerikan yazarı oldu.
Sinclair Lewis 1951'de Roma'da alkol yüzünden öldü. Üzerinde çalıştığı son romanını tamamlayamadı.

Franz Kafka

Franz Kafka


Franz Kafka
Kafka1906.jpg
Yazarın 1906'da çekilmiş fotoğrafı
Doğum 3 Temmuz 1883
Prag, Avusturya-Macaristan, (şimdi Çek Cumhuriyeti)
Ölüm 3 Haziran 1924
Viyana, Avusturya



Franz Kafka (3 Temmuz 1883’de Prag’da doğdu; 3 Haziran 1924’de Kierling’de öldü) Yahudi bir tüccar aileden gelen, Almancaya da hâkim olan bir yazardı. Kafka’nın en önemli eserlerini, üç romanının (Dava, Şato ve Kayıp) yanı sıra; ortaya koyduğu birçok hikâyeleri oluşturuyor.
Kafka’nın eserlerinin büyük bölümü ancak Kafka’nın ölümünden sonra meslektaşı ve yakın arkadaşı Max Brod tarafından yayımlandı ve bu eserler 20. yüzyılda dünya edebiyatında kalıcı bir etki bıraktı.

6 Şubat 2011 Pazar

Donnie Darko

Donnie Darko


Donnie, sorunlu bir ergenlik geçiren, buna karşın güçlü bir karaktere sahip, görünürde sıradan bir Amerikan gencidir. Ancak iç dünyası, tahmin edilenden daha karmaşıktır. Uzun süredir şizofreni tedavisi görmekte olan Donnie, bir yandan hastalıkla savaşırken, öte yandan okullarına yeni gelen güzel Gretchen’la duygusal bir yakınlaşma yaşar. Donnie’nin gündüzleri normal seyirde ilerleyen hayatı geceleri sekteye uğrar. Onun geceleri de gündüzleri kadar renklidir, çünkü Donnie bir uyurgezerdir ve geceleri gizemli bir gücün rehberliğinde, kendi kontrolü dışında şeyler yapar. Geleceği gören ve kendisini tehdit eden bu güç, her geçen an Donnie’yi daha çok ele geçirir. O, artık zamanda yolculuğun mümkün olduğu, çevresindeki insanlardan kanalların yayıldığı paralel bir evrene adım atmıştır. Sona yaklaşıldığında, zaman ve gerçeklik yitmiş, Donnie daha önce varlığından haberdar bile olmadığı bir boyutla karşı karşıya kalmıştır. 

Ruhların Kaçışı

 
Ruhların Kaçışı 


Chihiro 10 yaşında şımarık, kaprisli bir kızdır ve köye taşınma kararlarından dolayı anne ve babasına kızgındır. Chihiro ve ailesi, yeni evlerine doğru yol alırken terk edilmiş bir kasabaya rast gelirler. Bu kasabada aileyi bir ziyafet beklemektedir. Yemekleri afiyetle yiyen Chihiro’nun anne ve babası, birer domuza dönüşmeye başlarlar. Tesadüfen, mitolojik tanrıların ve sihirli yaratıkların yaşadığı, Yubaba adında bir büyücünün egemen olduğu bir dünyaya dalmışlardır. Chihiro kısa zamanda durumu çözer: Buraya gelenler önce hayvana dönüştürülmekte daha sonra da öldürülüp yenmektedirler. Chihiro kendisine Haku diye bir yandaş bulur ve onun sözünü dinleyerek bir tür 'hayalet dinleme tesisi'nde çalışmaya başlar. Bu garip ve tehlikelerle dolu dünyada hayatta kalabilmek için, hem cesur olmayı hem de kendine ve başkalarına karşı sorumluluklarının bilincine varmayı öğrenen Chihiro, bir yandan da kendisine y
 ardımcı olan Haku ile yakınlaşmaya başlar.



Yönetmen : Hayao Miyazaki
Seslendirme : Mari Natsuki, Takashi Naitô, Yasuko Sawaguchi, Tatsuya Gashuin, Ryûnosuke Kamiki
Filmin Türü : Animasyon, Macera
Orijinal Adı : Sen to Chihiro no kamikakushi
Yapımcı Firma : Studio Ghibli
Yapım Yılı : 2001
Yapım Ülkesi : Japoya
Orijinal Dili : japonca
Filmin Süresi : 125 dakika
Vizyon Tarihi : 18.06.2004
   

Kara Şövalye

Kara Şövalye 





Batman, Teğmen Jim Gordon ve Bölge Savcısı Harvey Dent’in yardımlarıyla, şehir sokaklarını sarmış olan suç örgütlerinden geriye kalanları temizlemeye girişir.

Bu ortaklığın etkili olduğu açıktır, ama ekip kısa süre sonra kendilerini, Joker olarak bilinen ve Gotham şehri sakinlerini daha önce de dehşete boğmuş olan suç dehasının yarattığı karmaşanın ortasında bulurlar.


Yönetmen : Christopher Nolan
Senaryo : Jonathan Nolan, Christopher Nolan
Oyuncular : Christian Bale, Michael Caine, Heath Ledger, Aaron Eckhart, Maggie Gyllenhaal
Filmin Türü : Aksiyon, Suç
Orijinal Adı : The Dark Knight
Yapımcı Firma : Warner Bros. Pictures
Yapım Yılı : 2008
Yapım Ülkesi : ABD
Orijinal Dili : İngilizce
Resmi Sitesi : http://wwws.tr.warnerbros.com/..
Dağıtıcı Firma : Warner Bros
Vizyon Tarihi : 25.07.2008

İhtiyarlara Yer Yok



İhtiyarlara Yer Yok Filmde, Teksas sınırında 2.4 milyon dolar nakit para bulunca acımasız ve ölümcül bir takibin hedefi haline gelen dürüst bir adamın öyküsü anlatılıyor. Film aynı zamanda eski zamanlardaki mistik öncülerin yaşadıklarına kıyasla artık çok daha şiddet yüklü ve kanunsuz bir yer haline gelen çağdaş Batı’daki iyi ve kötü kavramları üzerine kışkırtıcı bir meditasyon işlevi görüyor.

Yönetmen : Ethan Coen, Joel Coen
Senaryo : Joel Coen, Joel Coen
Oyuncular : Tommy Lee Jones, Javier Bardem, Josh Brolin, Woody Harrelson, Kelly MacDonald
Filmin Türü : Suç, Drama
Orijinal Adı : No Country For Old Men
Yapımcı Firma : Paramount Vantage
Yapım Yılı : 2007
Yapım Ülkesi : ABD
Orijinal Dili : İngilizce, İspanyolca
Filmin Süresi : 122 dakika
Resmi Sitesi : http://www.nocountryforoldmen-..
Dağıtıcı Firma : UIP Filimcilik
Vizyon Tarihi : 07.03.2008

Mulholland Çıkmazı Mulholland Dr.


Bir arabanın içindeki üç kişi Mulholland yolunda gitmektedirler. Fakat bir kaza olur ve arabadaki iki erkek kazada ölür. Üçüncü kişi olan kadın ise kim ve ne olduğu bilmez bir halde olay yerinden kaçar. Adı Rita’dır. Hepsi bu ... Ne geçmişi ne de geleceği hakkında hiç bir şey hatırlamamaktadır. Bir sitenin bahçesindeki çalılıklara kadar sürünür....



Aynı dakikalarda bir restauranda Herb ve Dan adındaki iki arkadaş oturmuş konuşmaktadırlar. Dan bir gece önce gördüğü bir kabustan bahsetmeye başlar. Gördüğü rüya içinde bulundukları lokantada geçmektedir. Gördüğü kabus gerçek olmaya başladığında her ikisi de çoktan sarhoş olmuş ve oradan ayrılmışlardır. Bir patikaya geldiklerinde kabusun en kötü kısmı gerçek olur ve Dan ortada hiç bir sebep olmadığı halde ölür.



Betty bir oyuncu olabilmek umuduyla geldiği Los Angeles’ta teyzesinin yaşadığı apartman dairesine taşınmaktadır. Daireye yerleşmek için vardığında orada saklanan Rita’yı bulur. Her şeyi unutmuş bu kadına yardım etmeye karar verir.



Los Angeles’ın başka bir köşesinde ise Adam Kesher adında bir film yönetmeni mafyaya mensup iki kardeş tarafından dolandırılmıştır.



Amerikan sinemasının en kışkırtıcı yönetmenlerinden David Lynch, “Mullholland Drive”da yine gizem dolu bir hikâyeyi anlatıyor. Filmde şizofrenik insan doğası, masumiyet ile yozlaşmanın tuhaf bir karışımı olan şehir atmosferinde anlatılıyor. Rüyalar ve kâbusların içiçe geçtiği bu dünyada ilginç hikayeler, seyirciyi çekiyor.



IMDB Puanı: 8.0/10
Yapım: 2001 ~ ABD ,  Fransa
Tür: Dram ,  Fantastik ,  Gerilim ,  Gizem ,  Psikolojik ,  Romantik
Oyuncular: Naomi Watts ,  Melissa George ,  Mark Pellegrino ,  Laura Harring ,  Billy Ray Cyrus
Yönetmen: David Lynch
Senaryo: David Lynch
Senaryo (Kitap): David Lynch
Yapımcı: Alain Sarde ,  Joyce Eliason ,  Tony Krantz ,  Michael Polaire ,  Pierre Edelman
Görüntü Yönetmeni: Peter Deming
Görüntü Yönetmeni: Connie Stevens ,  Angelo Badalamenti ,  Linda Scott
Süre: 2 saat 25 dk
Gösterim Tarihi: 05 Nisan 2002 (Türkiye)

4 Şubat 2011 Cuma

IMDb Charts: IMDb Top 250

Top 250 movies as voted by our users

For this top 250, only votes from regular voters are considered.Track which films you've seen from the Top 250 right here!




RankRatingTitleVotes
1.9.2The Shawshank Redemption (1994)559,483
2.9.2The Godfather (1972)436,779
3.9.0The Godfather: Part II (1974)264,437
4.8.9The Good, the Bad and the Ugly (1966)175,580
5.8.9Pulp Fiction (1994)446,565
6.8.9Schindler's List (1993)296,364
7.8.912 Angry Men (1957)131,419
8.8.9Inception (2010)295,076
9.8.8One Flew Over the Cuckoo's Nest (1975)231,263
10.8.8The Dark Knight (2008)499,417
11.8.8Star Wars: Episode V - The Empire Strikes Back (1980)295,424
12.8.8The Lord of the Rings: The Return of the King (2003)389,309
13.8.8Seven Samurai (1954)103,366
14.8.7Fight Club (1999)411,781
15.8.7Star Wars: Episode IV - A New Hope (1977)338,572
16.8.7Goodfellas (1990)245,787
17.8.7Casablanca (1942)177,118
18.8.7City of God (2002)180,514
19.8.7The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring (2001)412,185
20.8.7Once Upon a Time in the West (1968)80,722
21.8.7Rear Window (1954)126,660
22.8.7Raiders of the Lost Ark (1981)256,843
23.8.7The Matrix (1999)407,604
24.8.7Psycho (1960)153,794
25.8.7The Usual Suspects (1995)283,150
26.8.6The Silence of the Lambs (1991)263,966
27.8.6Toy Story 3 (2010)105,734
28.8.6Se7en (1995)301,577
29.8.6It's a Wonderful Life (1946)109,282
30.8.6Memento (2000)295,146
31.8.6The Lord of the Rings: The Two Towers (2002)348,656
32.8.6Sunset Blvd. (1950)58,819
33.8.6Forrest Gump (1994)326,190
34.8.6Leon: The Professional (1994)217,035
35.8.6Dr. Strangelove or: How I Learned to Stop Worrying and Love the Bomb (1964)163,895
36.8.6Apocalypse Now (1979)183,706
37.8.6Citizen Kane (1941)145,153
38.8.6North by Northwest (1959)99,002
39.8.5American Beauty (1999)310,761
40.8.5American History X (1998)242,437
41.8.5Taxi Driver (1976)167,682
42.8.5Terminator 2: Judgment Day (1991)254,389
43.8.5Saving Private Ryan (1998)287,632
44.8.5Vertigo (1958)97,596
45.8.5Amélie (2001)195,021
46.8.5Alien (1979)192,015
47.8.5WALL·E (2008)200,608
48.8.5Spirited Away (2001)110,491
49.8.5The Shining (1980)190,961
50.8.5Paths of Glory (1957)48,033
51.8.5Lawrence of Arabia (1962)83,885
52.8.5Double Indemnity (1944)39,749
53.8.5The Pianist (2002)145,452
54.8.5A Clockwork Orange (1971)205,784
55.8.5Black Swan (2010)57,288
56.8.5City Lights (1931)30,296
57.8.4The Lives of Others (2006)82,172
58.8.4To Kill a Mockingbird (1962)87,574
59.8.4M (1931)42,684
60.8.4The Departed (2006)284,191
61.8.4Aliens (1986)179,810
62.8.4Eternal Sunshine of the Spotless Mind (2004)235,526
63.8.4Requiem for a Dream (2000)199,422
64.8.4Das Boot (1981)73,983
65.8.4The Third Man (1949)53,688
66.8.4Reservoir Dogs (1992)226,049
67.8.4L.A. Confidential (1997)173,755
68.8.4Chinatown (1974)83,923
69.8.4Modern Times (1936)38,826
70.8.4The Treasure of the Sierra Madre (1948)35,359
71.8.4Life is Beautiful (1997)117,839
72.8.4Back to the Future (1985)218,619
73.8.4The Prestige (2006)227,197
74.8.4Monty Python and the Holy Grail (1975)163,231
75.8.4Pan's Labyrinth (2006)167,125
76.8.4Raging Bull (1980)95,739
77.8.4Cinema Paradiso (1988)49,119
78.8.3Singin' in the Rain (1952)58,852
79.8.3Some Like It Hot (1959)71,697
80.8.3The Bridge on the River Kwai (1957)62,287
81.8.3Rashômon (1950)41,706
82.8.3Once Upon a Time in America (1984)77,469
83.8.3Amadeus (1984)103,444
84.8.3All About Eve (1950)36,802
85.8.3The Green Mile (1999)215,722
86.8.3Full Metal Jacket (1987)162,870
87.8.3Bicycle Thieves (1948)29,833
88.8.32001: A Space Odyssey (1968)169,461
89.8.3The Great Dictator (1940)40,166
90.8.3Inglourious Basterds (2009)203,527
91.8.3Braveheart (1995)256,383
92.8.3The Apartment (1960)38,970
93.8.3Downfall (2004)89,120
94.8.3Up (2009)129,333
95.8.3Gran Torino (2008)144,938
96.8.3Metropolis (1927)42,841
97.8.3Gladiator (2000)299,777
98.8.3The Sting (1973)70,086
99.8.3Unforgiven (1992)106,085
100.8.3The Maltese Falcon (1941)54,306
101.8.3The Elephant Man (1980)62,449
102.8.3Oldboy (2003)105,891
103.8.3Mr. Smith Goes to Washington (1939)35,303
104.8.3The King's Speech (2010)21,942
105.8.3Sin City (2005)271,224
106.8.3On the Waterfront (1954)43,691
107.8.3Rebecca (1940)37,423
108.8.3Star Wars: Episode VI - Return of the Jedi (1983)223,138
109.8.3Indiana Jones and the Last Crusade (1989)181,853
110.8.3Die Hard (1988)194,225
111.8.3The Great Escape (1963)66,203
112.8.3Mononoke-hime (1997)70,428
113.8.3Batman Begins (2005)287,826
114.8.2The Seventh Seal (1957)39,706
115.8.2Jaws (1975)147,123
116.8.2Hotel Rwanda (2004)99,022
117.8.2Blade Runner (1982)195,081
118.8.2The General (1926)21,430
119.8.2Fargo (1996)174,219
120.8.2No Country for Old Men (2007)212,998
121.8.2Slumdog Millionaire (2008)193,196
122.8.2Heat (1995)154,726
123.8.2For a Few Dollars More (1965)48,539
124.8.2The Wizard of Oz (1939)109,656
125.8.2Touch of Evil (1958)34,454
126.8.2Yôjinbô (1961)31,132
127.8.2Ran (1985)36,448
128.8.2Witness for the Prosecution (1957)19,422
129.8.2Wild Strawberries (1957)22,963
130.8.2Hotaru no haka (1988)37,710
131.8.2Snatch. (2000)187,141
132.8.2The Sixth Sense (1999)254,732
133.8.2Annie Hall (1977)69,538
134.8.2The Deer Hunter (1978)93,569
135.8.2Donnie Darko (2001)224,515
136.8.2District 9 (2009)170,236
137.8.2The Big Lebowski (1998)190,934
138.8.2Cool Hand Luke (1967)48,525
139.8.2Strangers on a Train (1951)36,781
140.8.2It Happened One Night (1934)26,736
141.8.2High Noon (1952)36,168
142.8.2The Lion King (1994)150,657
143.8.2Kill Bill: Vol. 1 (2003)248,536
144.8.2Platoon (1986)115,695
145.8.2Into the Wild (2007)111,594
146.8.2There Will Be Blood (2007)140,783
147.8.2Toy Story (1995)166,035
148.8.2Avatar (2009)292,792
149.8.1Notorious (1946)33,276
150.8.1Million Dollar Baby (2004)152,937
151.8.1Butch Cassidy and the Sundance Kid (1969)61,266
152.8.1Sunrise: A Song of Two Humans (1927)12,351
153.8.1Trainspotting (1996)160,635
154.8.1Gone with the Wind (1939)84,205
155.8.1The Gold Rush (1925)22,739
156.8.1Scarface (1983)163,326
157.8.1The Grapes of Wrath (1940)24,865
158.8.1The Wrestler (2008)103,894
159.8.1Ben-Hur (1959)62,436
160.8.1The Manchurian Candidate (1962)36,357
161.8.1Groundhog Day (1993)145,971
162.8.1The Big Sleep (1946)30,609
163.8.1The Graduate (1967)82,979
164.8.1Life of Brian (1979)100,487
165.8.1Amores perros (2000)65,156
166.8.1Finding Nemo (2003)179,279
167.8.1The Bourne Ultimatum (2007)158,723
168.8.1The Social Network (2010)81,141
169.8.1The Terminator (1984)191,653
170.8.1The Best Years of Our Lives (1946)18,335
171.8.1The Kid (1921)15,935
172.8.1Ikiru (1952)17,369
173.8.1Lock, Stock and Two Smoking Barrels (1998)135,405
174.8.1The Secret in Their Eyes (2009)25,046
175.8.1The Wages of Fear (1953)15,209
176.8.1Stand by Me (1986)95,781
177.8.1The Thing (1982)84,831
178.8.1Casino (1995)116,538
179.8.1How to Train Your Dragon (2010)57,224
180.8.1Twelve Monkeys (1995)180,465
181.8.1V for Vendetta (2006)242,282
182.8.1Dog Day Afternoon (1975)63,764
183.8.1Les diaboliques (1955)15,837
184.8.1Ratatouille (2007)144,328
185.8.1Gandhi (1982)54,629
186.8.1Star Trek (2009)146,942
187.8.1 (1963)31,849
188.8.1Tonari no Totoro (1988)34,385
189.8.1The Princess Bride (1987)128,969
190.8.1The Night of the Hunter (1955)27,347
191.8.1Judgment at Nuremberg (1961)15,370
192.8.0The Hustler (1961)26,900
193.8.0The Killing (1956)26,381
194.8.0La strada (1954)18,942
195.8.0The Incredibles (2004)171,498
196.8.0Good Will Hunting (1997)162,628
197.8.0The 400 Blows (1959)25,678
198.8.0Network (1976)36,464
199.8.0The Battle of Algiers (1966)14,984
200.8.0The Diving Bell and the Butterfly (2007)34,243
201.8.0The Wild Bunch (1969)33,048
202.8.0In Bruges (2008)107,667
203.8.0A Streetcar Named Desire (1951)36,043
204.8.0Stalag 17 (1953)21,840
205.8.0True Grit (2010)25,617
206.8.0The Exorcist (1973)111,872
207.8.0Persona (1966)17,127
208.8.0Who's Afraid of Virginia Woolf? (1966)21,300
209.8.0Dial M for Murder (1954)32,518
210.8.0The Passion of Joan of Arc (1928)11,623
211.8.0Children of Men (2006)169,614
212.8.0Kind Hearts and Coronets (1949)13,961
213.8.0Let the Right One In (2008)66,141
214.8.0127 Hours (2010)24,512
215.8.0All Quiet on the Western Front (1930)22,890
216.8.0Ed Wood (1994)78,376
217.8.0Fanny and Alexander (1982)15,398
218.8.0Rocky (1976)106,471
219.8.0Mary and Max (2009)16,605
220.8.0The Fighter (2010)18,609
221.8.0Big Fish (2003)150,993
222.8.0Magnolia (1999)127,365
223.8.0Manhattan (1979)41,121
224.8.0Mystic River (2003)128,558
225.8.0Barry Lyndon (1975)42,186
226.8.0Rosemary's Baby (1968)54,978
227.8.0Festen (1998)28,336
228.8.0Kill Bill: Vol. 2 (2004)196,242
229.8.0Nights of Cabiria (1957)11,786
230.8.0Patton (1970)41,675
231.8.0The Truman Show (1998)170,711
232.8.0Roman Holiday (1953)33,433
233.8.0His Girl Friday (1940)21,863
234.8.0Infernal Affairs (2002)37,978
235.8.0Duck Soup (1933)28,175
236.8.0Letters from Iwo Jima (2006)61,745
237.8.0Howl's Moving Castle (2004)49,518
238.8.0Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl (2003)250,277
239.8.0Arsenic and Old Lace (1944)31,525
240.8.0Sherlock Jr. (1924)7,716
241.8.0The Philadelphia Story (1940)29,149
242.8.0In the Mood for Love (2000)26,932
243.8.0Harvey (1950)24,689
244.8.0Sleuth (1972)18,718
245.8.0The Man Who Shot Liberty Valance (1962)23,952
246.8.0Three Colors: Red (1994)25,624
247.8.0Crash (2004/I)181,281
248.8.0Rope (1948)34,104
249.8.0A Christmas Story (1983)55,695
250.8.0Nausicaä of the Valley of the Wind (1984)22,213
The formula for calculating the Top Rated 250 Titles gives a true Bayesian estimate:
weighted rating (WR) = (v ÷ (v+m)) × R + (m ÷ (v+m)) × C 
where:
  • R = average for the movie (mean) = (Rating)
  • v = number of votes for the movie = (votes)
  • m = minimum votes required to be listed in the Top 250 (currently 3000)
  • C = the mean vote across the whole report (currently 6.9)

for the Top 250, only votes from regular voters are considered.