Powered By Blogger

12 Haziran 2011 Pazar

`O´ An

Buyuklere ozenince
Çocuklar, özellikle de kız çocuklar büyüklerinin giysilerini giymeye bayılırlar ve yer Afganistan olunca da bu 'o' an ortaya çıkar... Afganistan'ın Başkenti Kabil'de, muhtemelen evcilik oyunu sırasında elde edilen bir 'o' an... Yaşça büyük olan kız, kendisi için dikilen burkasını giymiş ama annesi gibi olabilmek için topuklu ayakkabılarını almak yeterli olmuş...

Sıcak Havuz (afilli)


“İngiltere’nin Redditch kenti belediye meclisi, tasarruf etmek için, ölülerin yakıldığı krematoryumdan gelecek enerjiyle havuzun ısıtılması teklifini kabul etti. Söz konusu yöntemin Avrupa’nın birçok yerinde kullanıldığını belirten Belediye Başkanı Carole Gandy, elektronik posta, mektup ve telefonla görüş belirtenlerin yaklaşık yüzde 80-90’ının projeye destek verdiğini kaydetti.”  Anadolu Ajansı, Şubat 2011
—İyi günler ben Belediye Başkanı ile görüşmek için aramıştım, gazeteciyim.
—Ne konuda görüşecektiniz?
—Şu krematoryum konusu…
—Anladım beyefendi, kendisi şu an havuzda. Öğleden sonra üç için sizi not alıyorum. O zaman ararsanız sizi görüştüreyim.
—Olur. Saat üçte arıyorum o zaman.
—Anlaştık beyefendi, iyi günler.
 ***
 —Alo, ben sabah aramıştım. Belediye Başkanıyla görüşecektim. Krematoryum…
—Evet, tamam. Bir saniye, bağlıyorum.
—Alo.
—Sayın Başkan Carole Gandy ile mi görüşüyorum?
—Evet. Buyurun…
—Efendim, şu basına yansıyan krematoryum konusu hakkında birkaç soru sormak istiyordum.
—Sorun. Pardon, bir dakika… Pardon… Saçlarım ıslak da… Bir saniye… Tamam, şimdi oldu…
—Havuzdan mı geliyorsunuz Sayın Başkan?
—Evet, her gün gitmeye çalışıyorum. Bence yüzmek en iyi sporlardan biri.
—Tabii. Bu havuz o havuz mu?
—Hangi havuz?
—Bu havuz işte. Ölülerin ateşiyle ısıtılan havuz mu?

Ömrümüzden Bir Sene

Mike Leigh’in yönettiği ve Jim Broadbent, Lesley Manville, Ruth Sheen, Peter Wight’ın oynadığı Ömrümüzden Bir Sene (Another Year), 10 Haziran 2011’de Tiglon Film dağıtımıyla Mars Entertainment Group tarafından vizyona çıkarıldı.
Oscar ve Altın Palmiye ödüllü yönetmen Mike Leigh’den, sevgi, dostluk, aile, mutluluk, hüzün, doğum ve ölüm üzerine bir hikâye. Huzurlu bir banliyö hayatı süren orta yaşlı çift Tom ve Gerri. Zamanlarını arkadaşlarıyla, bahçe işleriyle uğraşarak ve bolca okuyarak geçiriyorlar. Hayatlarından bir yıl daha eksiliyor. Bir doğum ve bir ölüm bu yılı unutulmaz kılıyor.


MODEL'İN ''DİĞER MASALLAR''INA KULAK VERİN!

İlk albümleri ''Perili Sirk''i geçtiğimiz yıllarda yayınlayan Model,ikinci albümü ''Diğer Masallar''ı dinleyici ile buluşturuyor.Gnl Entertainment ve Dmc markası ile yayınlanan albümdeki şarkıların her biri dinleyiciyi ayrı bir hikayeye ortak ediyor.Masalsı anlatımıyla fark yaratan albümün ilk klibi Sertab Erener ve Nilüfer gibi çok sayıda ismin video klibine imza atan Burak Ertaş tarafından ''Buzdan Şato'' şarkısına çekildi.12 şarkının yer aldığı albümün sürprizi ise ilk kez Sertab Erener yorumuyla dinlediğimiz ''Yalnızlık Senfoisni''nin Model'ce seslendirilmesi oldu.Söz konusu şarkıda grubun solisti Fatma'ya ,Sertab Erener vokal koçluğu yaptı.